Medierea

De la 1 februarie 2013,medierea partilor va fi obligatorie inainte de judecata iar sanctiunea neindeplinirii acestei proceduri de informare privind medierea este inadmisibilitatea cererii de chemare in judecata.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru a declarat ca „medierea nu a fost introdusa ca obligatie”, precizand insa ca obligatia partilor de a merge la sedinta de informare inaintea procesului este introdusa de instantele de judecata. Sedinta de informare cu privire la mediere este gratuita si procesul verbal intocmit in urma informarii se va anexa cererii de chemare in judecata si nu presupune remunerarea mediatorului.

„Medierea nu a fost introdusa ca obligatie. Medierea va ramane o optiune a celui care va apela la ea, numai ca instantele au introdus obligatia partilor de a merge la sedinta de informare de mediere, ceea ce este cu totul alt lucru. Acum in schimb, vom analiza din nou legea medierii sa vedem daca toate cauzele, in special cele in materie penala, sunt susceptibile de a fi solutionate prin mediere. In rest, medierea ramane o optiune (…)” a spus Mona Pivniceru.

Cabinetul de avocatura Dragos Hamza colaboreaza cu mediatori profesionisti care au experienta in domeniul juridic de peste 10 ani. Pentru informatii suplimentare cu privire la mediatori ne puteti contacta la telefon 0744 69 65 44 sau pe adresa de emailavocat.hamza@yahoo.com. Va asiguram ca alaturi de partenerii nostrii vom gasi cea mai buna rezolvare pentru problemele dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *